Δοκιμάστε μια μοναδική συνταγή για τυλιχτό με αράβικη πίτα και butter chicken Πίνδος από τον Ζαχάρη Κουτουλάκη.

Τυλιχτό με αράβικη πίτα και butter chicken

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

6 αραβικές πίτες


  • 1 συσκευασία Φιλετάκια κοτόπουλο ΨΗΜΕΝΑ ΠΙΝΔΟΣ
  • 1 κρεμμύδι
  • Τζατζίκι
  • Προαιρετικά πατάτα τηγανητή

Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:


  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 50 γρ. κάσιους
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 2-3 μπαχάρι

Για το τζατζίκι:


  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι
  • Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία

1.Για να φτιάξετε την ινδική σάλτσα, σοτάρετε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι. Πρώτα βάζετε στο τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά τις ντομάτες μαζί με όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα κάσιους. Τα αφήνετε να βράσουν και στο τέλος προσθέστε το βούτυρο.

2.Αφού βράσει η σάλτσα, την πολτοποιείτε και την ρίχνετε ξανά στο τηγάνι. Συμπληρώνετε στη σάλτσα το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.

3.Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά για να φτιάξετε το τζατζίκι και αλατοπιπερώνετε.

4.Ψήνετε τα ψημένα φιλετάκια στο φούρνο στους 200oC για 10 λεπτά. Και τα ρίχνετε μέσα στην έτοιμη σάλτσα.

5.Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι τις πιτούλες και από τις δυο πλευρές.

6.Σε κάθε μια πιτούλα, απλώνετε το τζατζίκι, βάζετε το κοτόπουλο, προαιρετικά προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι ή ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει και τυλίγετε την πιτούλα.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!