Δοκιμάστε μια μοναδική συνταγή για τυλιχτό με αράβικη πίτα και butter chicken Πίνδος από τον Ζαχάρη Κουτουλάκη.
Υλικά
6 αραβικές πίτες
Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
Για το τζατζίκι:
Προετοιμασία
1.Για να φτιάξετε την ινδική σάλτσα, σοτάρετε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι. Πρώτα βάζετε στο τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά τις ντομάτες μαζί με όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα κάσιους. Τα αφήνετε να βράσουν και στο τέλος προσθέστε το βούτυρο.
2.Αφού βράσει η σάλτσα, την πολτοποιείτε και την ρίχνετε ξανά στο τηγάνι. Συμπληρώνετε στη σάλτσα το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
3.Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά για να φτιάξετε το τζατζίκι και αλατοπιπερώνετε.
4.Ψήνετε τα ψημένα φιλετάκια στο φούρνο στους 200oC για 10 λεπτά. Και τα ρίχνετε μέσα στην έτοιμη σάλτσα.
5.Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι τις πιτούλες και από τις δυο πλευρές.
6.Σε κάθε μια πιτούλα, απλώνετε το τζατζίκι, βάζετε το κοτόπουλο, προαιρετικά προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι ή ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει και τυλίγετε την πιτούλα.