Δοκιμάστε μια μοναδική συνταγή για σουβλάκι κοτόπουλο Πίνδος καπνισμένο με φασκόμηλο & ρόζμαρι από τον σεφ Μανώλη Μπούχλη.

Σουβλάκι κοτόπουλο καπνισμένο με φασκόμηλο & ρόζμαρι

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:20

Υλικά

Σουβλάκι από φιλέτο στήθος κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ


  • 200 γρ. ξηρό φασκόμηλο
  • 200 γρ. ξηρό ρόζμαρι
  • 150 ml κρασί μαρουβά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

1.Σε δυνατή φωτιά, τοποθετείτε πάνω στο μάτι για να ζεσταθεί μια βαθιά κατσαρόλα. Βάζετε το αλουμινόχαρτο στον πάτο της κατσαρόλας, και επάνω στο αλουμινόχαρτο το φασκόμηλο ή και το ρόζμαρι. Πάνω από τα αρωματικά της αρεσκείας σας, τοποθετείτε άλλο ένα αλουμινόχαρτο και μια σχάρα ακριβώς πάνω από το αλουμινόχαρτο.

2.Σε περίπτωση που έχετε κάποιο μεγαλύτερο κομμάτι κρέατος, βρέχετε αρχικά τα αρωματικά με κρασί.

3.Στη σχάρα επάνω απλώνετε τα σουβλάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εφάπτονται μεταξύ τους.

4.Όταν αρχίσει να βγαίνει δυνατός καπνός από την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Ψήνετε συνολικά για 10 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά τα σουβλάκια και από την άλλη πλευρά.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!