Δοκιμάστε μια μοναδική συνταγή για σπιτική τορτίγια ολικής με σουβλάκι κοτόπουλο Πίνδος από τον διαιτολόγο - διατροφολόγο Γιάννη Βαΐτση.
Υλικά
Για 6 τορτίγιες ολικής
Για τη μαρινάδα
Για την γέμιση ανά πίτα
Προετοιμασία
1.Για να φτιάξετε τις αραβικές πίτες ολικής άλεσης, ρίξτε 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, το baking powder, λίγο αλάτι ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε. Προσθέστε νερό και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τη ζύμη και αφήστε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί.
2.Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας, μαρινάρετε τα σουβλάκια κοτόπουλο με της μαρινάδα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν.
3.Χωρίζετε το ζυμαράκι σε 4-6 κομμάτια ανάλογα με το πόσο λεπτή θέλετε να γίνει η κάθε πιτούλα. Πατήστε το ζυμάρι να απλώσει και ανοίξτε την πιτούλα με τον πλάστη. Ψήστε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
4.Ανακατέψετε όλα τα υλικά για τη γέμιση με το γιαούρτι, τα λαχανικά, λίγο ξύδι και τα μπαχαρικά.
5.Αφαιρείτε το σουβλάκι κοτόπουλο από το καλαμάκι και σε κάθε μια πιτούλα βάζετε τη γέμιση, το σουβλάκι κοτόπουλο, ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει και κλείνετε την πιτούλα.