Δοκιμάστε μια μοναδική συνταγή για μπουγιουρντί με λουκάνικο κοτόπουλου Πίνδος από τον σεφ Μανώλη Μπούχλη.

Μπουγιουρντί με λουκάνικο κοτόπουλου

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

4 Χωριάτικα λουκάνικα ΠΙΝΔΟΣ


  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 600 γρ. τοματίνια
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία

1.Κόβετε σε ροδέλες το Χωρ. Λουκάνικο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.

2.Σε ένα τηγάνι σοτάρετε αρκετά καλά το Χωρ. Λουκάνικο με λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέστε και σοτάρετε ελαφρώς τα λαχανικά.

3.Προσθέστε τα ντοματίνια ολόκληρα και τα μυρωδικά.  Στο τέλος συμπληρώστε με τη φέτα και τα μυρωδικά. Μπορείτε να κάνετε το μπουγιουρντί  όσο καυτερό σας αρέσει προσθέτοντας μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά.

4.Μεταφέρετε όλα τα υλικά σε ένα πήλινο με σκεπασμένο καπάκι ή αν δεν έχετε πήλινο, τα βάζετε σε μια λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο και τα τυλίγετε καλά.

5.Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε στους 220°C για κανένα τέταρτο περίπου.

6.Βγάζετε από το φούρνο, ξεσκεπάζετε, προσθέστε το κεφαλοτύρι και ξαναβάζετε το πήλινο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι για περίπου 5-10 λεπτά.

7.Σερβίρετε το μπουγιουρντί ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!