Δοκιμάστε μια μοναδική συνταγή για Φιλιππινέζικο κοτόπουλο Adobo από τον σεφ Στέλιο Ζαχαρίου.

Φιλιππινέζικο κοτόπουλο Adobo

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

02:00

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ!


  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 ml νερό
  • 1 κλωνάρι φρέσκο κρεμμύδι
  • Για την μαρινάδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
  • 100 ml soy sauce
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 50 ml ξύδι ρυζιού
  • Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού

Προετοιμασία

1.Κόβετε σε δυο μέρη τα μπούτια κοτόπουλο, τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και αφήνετε να μαριναριστούν για 6 ώρες.

2.Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, βάζετε τα μέρη κοτόπουλου και τα γυρνάτε και από τις δυο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Τέλος, ρίχνετε όλη τη μαρινάδα στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό και αφήνετε σε σκεπασμένο σκεύος για να βράσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα για περίπου 45-55 λεπτά.

3.Σερβίρετε με ρύζι ατμού.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!